Close

maj 15, 2018

Som förälder på Solgläntan känns det tryggt att lämna barnen

Som förälder på Solgläntan känns det tryggt att lämna barnen i ett hus och i en trädgård som känns mer som ett hem än en stor förskola. I trädgården får barnen klättra i träd och leka med jord och vatten och undersöka insekter. De får vara med när pedagogerna utför trädgårdsarbete och de får hjälpa till att vattna och gräva. På vintern kör barnen varandra med pulkor och leker i snön.

Miljön inne är mysig och hemtrevlig och ljudnivån tycks aldrig stiga. Det är en vacker inredning i naturmaterial och allt arbets- och lekmaterial är av högsta kvalitet. Av barnens sånger, ramsor och återberättade sagor inser vi också att barnen vid sidan om den fria leken har fina samlingar med pedagogerna. Som förälder uppskattar man även att barnen äter nyttig och näringsrik mat (som de inte nödvändigtvis går med på att äta hemma).

Genom gemensamma aktiviteter, tex trädgårdsdagarna, och när vi städar förskolan får vi som föräldrar en insyn i barnens vardag. Det är både trevligt och värdefullt att lära känna de andra familjerna och vi har genom Solgläntan fått många nya vänner.

/Elisabeth och Peter, föräldrar till Siri 5 år och Eva 3 år